DGH

DGH haalt zonnepanelen naar Heumen.

 

Op donderdag 5 oktober heeft de gemeenteraad ingestemd met een initiatief om zoveel mogelijk huizen en kleine bedrijven in onze gemeente te voorzien van zonnepanelen.

Dit initiatief is voorbereid door twee raadsleden van DGH, Theo Noy en Sijbrand Gerritsen.

 

Lening met lage rente!

Zij zijn op bezoek gegaan bij de gemeente Landgraaf. Deze gemeente heeft als doel om in 2040 energieneutraal te zijn. Om dit te bereiken kan aan inwoners een stimuleringslening worden verstrekt tegen een heel lage rente. Er is een provider aangetrokken die de zonnepanelen plaatst en onderhoudt. Hiermee wordt de bewoner van het huis “ontzorgd”.

De lening wordt afbetaald uit de opbrengst van de zonne-energie, terwijl daarnaast ook nog een deel pure winst voor de gebruiker overblijft, een win -win- situatie.

 

Heumen voorop in regio.

Inmiddels doet heel Parkstad Limburg, waarvan Landgraaf deel uitmaakt, mee aan het project en ook grote steden als Maastricht en Eindhoven hebben het initiatief overgenomen.

DGH heeft dit project bij de gemeenteraad ingebracht in het kader van de “Routekaart klimaatneutraal 2050” en kreeg daarbij unanieme steun van de raadsleden.

De gemeente Heumen loopt met de uitwerking van dit project voorop in onze regio. DGH-wethouder Eric Laurant gaat hiermee zo spoedig mogelijk aan de slag.

22/10/2017

0 responses on "DGH haalt zonnepanelen naar Heumen."

Leave a Message

top
Template Design © VibeThemes. All rights reserved.